Youtube Toolbar | KAPAT

6 Ocak 2008 Pazar

Candan Erçetin


10.02.1963 tarihinde Kırklareli'de doğdu. Galatasaray Lisesi'nin ardından, İstanbul Üniversitesi'nde Klasik Arkeoloji okudu. 1976-1991 yılları arasında ise İstanbul Belediye Konservatuarı Şan Bölümü'nde öğrenim gördü. Profesyonel müzik yaşamı 1989 yılında başladı. Fransız müziği onu her zaman derinden etkiledi. İlk albümünün adı "Hazırım"dı.

Bir dönem turizm ve organizasyon, prodüksiyon, promosyon ve menajerlik alanlarında çalışmalarda bulundu. Kol Düğmeleri isimli bir TV programında sunuculuk yaptı. Şu sıralar Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği yapıyor. Sahne programlarında ağırlıklı olarak Fransız Chansonsları okuyor. Ama Türkçe İngilizce, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Yunanca şarkılar da repartuarında yer alıyor. Kendisini ençok üniversite öğrencilerinin dinlediğine inanıyor. Albümleri genelllikle ilk satışa çıktığında durgun bir tempoda satılırken, zaman içerisinde yükselişe geçiyor.

"Yalan" şarkısının bir "ölüm" şarkısı olmadığını ısrarla vurguluyor ve bu şarkıyı dinleyen insanların sözlerin gerçek anlamını kavramalarını istiyor. Düşünürlerin, hayat öykülerini, sözlerinin toplandığı kitapları okumayı seviyor. Son albümünün adı "Elbette". 2000 Topkapı etiketiyle piyasaya çıkan albümde en dikkat çekici şarkılar albümün isim şarkısı " Elbette" ve bir Yunan çingene şarkısının uyarlaması "Söz Vermiştin". Çorbayı çok büyük kase şeklindeki kupalardan içmeyi seviyor.

Bir kez evlendi. Ama şimdi evlilik fikrine pek rağbet etmiyor. Sıkı diyetler yerine, biraz kilo aldığını anladığında, mesela kemerinin deliği bir atlamışsa hemen yemeklerine dikkat etmeye başlıyor. Çıktığı tüm programalarda özellikle TV çekimlerinde şarkılarını mutlaka canlı olarak seslendirmek istiyor. Mete Özgencil'in yazdığı şarkı sözlerinden çok etkileniyor. Özellikle son albümünde yer alan "Arada Bir" in sözleri onun için çok özel anlamlar taşıyor.
Albümleri
Hazırım (1996)
Sevdim Sevilmedim Remix Ep(1996)
Çapkın(1997)
Oyalama Artık Remix Ep 2 (1998)
Elbette (2000)
Unut Sevme Remix (2001)
Neden (2002)
Chante Hier Pour Aujourd'hui(2003)
Remix (2003)
Melek (2004)
Remix'5 (2005)
Aman Doktor (2006)

Hiç yorum yok: