Youtube Toolbar | KAPAT

14 Ocak 2008 Pazartesi

Karapaks

Karapaks

Türk rock müziğin köklü gruplarından mavi sakal'dan da tanıdığımız grubun sanatsal temel taşı olan Kaan Altan (Gitar) başta olmak üzere, Andy Wand (Bass gitar) ve Sinan Tansal (perküsyon) bir araya gelerek, yanlarına Timur Kurşunoğlu (Davul) ve Erdinç Ünlü'yü de (Vokal) alarak müzikal yaşamlarını KARAPAKS adı altında devam ettirme kararı almışlardır.

Grubun üç önemli ismi kendi müzikal yolculuklarına devam ederken, etik değerlere uygun olmadığı için Mavisakal markasını kullanmamayı tercih etti. Yeni bir yola çıkan KARAPAKS'ın grup üyeleri albümlerine İKİNCİ YOL ismini vermeyi uygun gördüler. Albümün tamamında yine söz ve müzikler Kaan Altan imzası taşırken, albümün mastering çalışmaları ise 2006 yılı başında Finlandiya'da Finnvox sütüdyolarında gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yaz tüm dünyayı etkileyen Orta doğudaki vahşete tepkisiz kalmayan isimlerden KARAPAKS; Ortadoğu'da yaşanan savaş krizinden etkilenerek, albümlerinde, hislerini anlatan bir şarkıya da yer verdiler. Emre Özbay tarafından farklı bir bakış açısıyla geçtiğimiz yaz sonunda kliplendirilen "Böyle" isimli şarkı önümüzdeki dönemlerde oldukça konuşulacak gibi gözüküyor!

Yeni gruplarını oluşturan grup üyeleri kendi kurdukları şirketlerini PAKS Müzik'le ilerki dönemlerde bir çok albüme imzalarını atmaları bekleniyor.
KARAPAKS'ın ilk albümleri "İKİNCİ YOL" SEYHAN Müzik tarafından desteklenerek dağıtıma sunulmuştur...

Karapaks Grup Elemanları:

Kaan Altan - Gitar
Nkara'da doğdu. Hannover/Almanya'da ilkokulu okuduktan sonra Tarsus Amerikan Lisesinde orta ve liseyi yatılı okudu. Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Tasarımı'nı ve sonrasında Berlin Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Tasarımı bölümünü bitirdi.

Sinan Tansal- Perküsyon
Adana'da doğdu. Tarsus Amerikan Lisesinde orta ve liseyi yatılı okudu. İstanbul Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. Muayenehane açtı ve hala Diş hekimliği yapmakta.

Erdinç Ünlü -Solist
Çanakkale'de doğdu ve bir sahil kasabasında çok güzel bir çocukluk geçirdi.

Andy Wand - Bass
ABD'nin Florida eyaletinde doğdu. The W

alker School, Georgia Tech, Berkeley gibi oklularda ve Üniversitelerde birsürü bölüm okudu, bir yandan da önce Amerika'da sonra Türkiye'de çeşitli müzik çalışmaları yaptı. 1996 senesinde Mavisakal grubuyla bas gitarist olarak çalmaya başladı, şimdi ise Karapaks'ta devam ediyor.

Timur Kurşunoğlu - Davul
İstanbul'da doğdu. Birçok grupta davul çaldı. 2005 yılında Karapaks'a katıldı.


Albumleri


İkinci Yol
Albüm Çıkış Tarihi : 2006
Müzik Şirketi : Paks Müzik Yapım

Şarkı İsmi
1 - Kraliçe Karınca
2 - Zararlı Hayatlar
3 - Hüznü Gözlerinin Arkasında
4 - Gönlümde
5 - Yarın Cennet Olacak
6 - Böyle
7 - Unutma
8 - Düşlerimi Aldılar
9 - Düşününce
10 - Gerçekleri Biliriz

Hiç yorum yok: