Youtube Toolbar | KAPAT

15 Ocak 2008 Salı

Ketum

Ketum

2002 yılında Taner Tarhan ve Ulaş Gürsoy tarafından oluşturulan Ketum, ilk günlerini sadece bir kayıt grubu olarak geçirdi ve bu amacına uygun olarak 2003 mayısında ilk demosu olan 'Since Storm' u çıkardı, içlerindeki sıradışı müzik ateşinin birçok tarzda yanması; yani death metal'den grindcore'a Crustpunk'tan hardcore'a kadar bir çizginin müziklerinde egemenlik kurmasına neden oldu..

Demonun gelen olumlu tepkilerle birlikte kayıt projesini devam ettirilmesinden çok canlı çalma isteğinin artmasıyla gruba basçı olarak Bülent Cengiz, İlkan Hasdağlı ise davulcu olarak dahil oldu. Grup 2006 yılında ilk konserlerini vermeye başladı. İzmir-İstanbul-Bursa gibi şehirlerde coşkulu müzikseverlerle kanlı canlı buluştu...

2006 yazında İlkan yerini yeni davulcu Göksel Eriştirenoğlu'na devretti. Bu aşamadan sonra Ketum 2006 yazında 2. demosu olan 'Ceasefire Ethics'i yayınladı... Birçok site, dergi ve müziksever tarafından övgüyle karşılanan demo grubun ilk albümünün kapısını açtı....

Grubun konser performansı ve müzikalitesi Anger Epidemic Records'un dikkatini çekti ve şirket gruba anlaşma önerdi. Bu teklifi kabul eden grup Anger Epidemic Records tarafından piyasaya sürülecek ilk albüm için çalışmalara başladı. 2007 senesi ilkbahar aylarında beste çalışmalarına devam eden grup yeni albüm için besteledikleri yepyeni şarkıların yanında önceki demolardaki parçalardan bir kaçının da olduğu 18 parçalık bir set ile Ankara Midas'ın Kulaklığı Stüdyolarında kayda girdi. Stüdyo aşaması 2007 senesi nisan ayında tamamlandı ve albüm adının Monetary Chronicles olmasına karar verildi.


Ketum dinleyicilerine; soundu, konserlerdeki performansı ve şarkı yapılarıyla bir bütün olarak kalite, güç, sinir ve sıradışılık vaad ediyor.

Albumleri


Monetary Chronicles
Albüm Çıkış Tarihi :2007
Müzik Şirketi : Seyhan Müzik


Ceasefire Ethics
Albüm Çıkış Tarihi :2006
Müzik Şirketi : -





Since Storm
Albüm Çıkış Tarihi :2003
Müzik Şirketi : Anger Epidemic Records

Hiç yorum yok: