Youtube Toolbar | KAPAT

12 Ocak 2008 Cumartesi

Badem


Akustik sounduyla, çok sesli vokal düzenlemeleriyle, ”sevdanın şairi” olarak anılan Karacaoğlan’ın sözleriyle, sıcak ve samimi müzikal atmosferiyle BADEM, aynı ismi taşıyan ilk albümleri ile müzik dünyasında kendilerine özgü bir yer edinmeye geliyor.

1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü’nde (BÜMK) başlayan ve 2002 yılında kadrosunun son haline kavuşan Badem, Mustafa Kemal Öztürk (vokal, piyano, gitar), Barış Bahçeci (vokal, gitar, perküsyon), Mert Özdemir (vokal, gitar, banço, mandolin), Doğaç Başaran (vokal, bas gitar) ve Emre Yıldız’dan (davul, perküsyon) oluşuyor. Kurulduğu günden bugüne kadar BÜMK bünyesinde, birçok şenlikte ve üniversitede verdikleri konserler ve yaptıkları bar programları ile önemli bir dinleyici kitlesi edinen grup üyelerinin ortak özelliği, Teoman, Nil Karaibrahimgil, Aylin Aslım ve Nezih Ünen gibi ünlü sanatçı ve grupların yetiştiği BÜMK’de bir araya gelmeleri ve yıllarca koristlik, koro şefliği ve kulüp başkanlığı faaliyetlerinde bulunmuş olmaları.

Çok sesli melodik vokallerle ve akustik enstrüman ağırlıklı düzenlemeleriyle pop-rock türünde müzik yapan BADEM’in albümünde 11 şarkı yer alıyor. Halk şairi Karacaoğlan’ın 6 şiirinin bestelendiği albümde ayrıca Türk edebiyatı’nın en önemli isimlerinden birisi olan şair-yazar Aziz Nesin’in ünlü şiiri “Arkadaşım Badem Ağacı”da Badem grubunun uyarlamasıyla albümün en güzel şarkılarından biri olarak yerini alıyor.

Modern ve akustik ağırlıklı pop-rock sound’u ve çok sesli vokallerle seslendirdikleri Karacoğlan sözleriyle Badem grubu, senelerdir konserlerini takip eden onbinlerce dinleyicisinin yanısıra hazırladıkları sıcak ve renkli albümleri sayesinde daha çok müzikseverle buluşmanın heyecanını yaşıyor.

Badem Kimdir?

Barış Bahçeci (vokal, gitar, perküsyon): 1973 İstanbul doğumlu. B.Ü. Felsefe Bölümü mezunu ve Taşoda Ses Tasarım & Müzik Prodüksiyon’un kurucularından. Grubun besteci ve söz yazarlarından. Bağlama da çalıyor, koşmayı ve çok konuşmayı seviyor.

Doğaç Başaran (bas gitar, vokal) : 1979 Antalya doğumlu. B.Ü.Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu. Müzik dışında FRP ve bilimkurgu tarzı kitapları çok seviyor. Masa tenisi oynuyor.
Emre Yıldız (davul, perküsyon): 1982 İzmir doğumlu. B.Ü. Turizm İşletmeciği mezunu. Müzik dışında Playstation oynamayı ve film izlemeyi seviyor.

Mustafa Kemal Öztürk (vokal, piyano, gitar): 1976 Ankara doğumlu. B.Ü. Mikrobiyoloji ve Genetik mezunu. Aynı zamanda İTÜ MİAM Ses Mühendisliği ve Tasarımı Doktora öğrencisi. Piyano ve gitar çalıyor, grubun vokalisti, bestecisi ve söz yazarı. Masa tenisi tutkunu. Karadeniz 1.liği ve Türkiye 5.liği var. Taşoda Ses Tasarım &Müzik Prodüksiyon’un kurucularından.

Mert Özdemir (vokal,gitar,banço,mandolin):1974 Samsun doğumlu. B.Ü.İnşaat Mühendisliği mezunu. Mandolin, biraz piyano ve saksafon da çalıyor. Bilgisayar ve teknolojiyle ilgili, otomobilleri, basketbol ve yüzmeyi seviyor.

S'onsuz
S'onsuz
Albüm Çıkış Tarihi : 2008
Müzik Şirketi : -

Şarkı İsmi Okunma
2 - Kalpsiz 114

Badem
Badem
Albüm Çıkış Tarihi : 2005
Müzik Şirketi : Sony Bmg Music

Şarkı İsmi Okunma
10 - Cennetten Beride 652

Hiç yorum yok: