Youtube Toolbar | KAPAT

12 Ocak 2008 Cumartesi

Direc-t

Direc-t

Direc-t bir kaza sonucu 1997'de kuruldu. Arabayı bir direğe bindirdikten sonra çaldıkları parçalar İngilizce ve Türkçe olduğu için "ortada" bir isim koydular.

Üniversiteyi kazanan Bilge Ankara'ya taşındı ve orada grubu devam ettirmeye çalıştı ama sürmedi. Daha sonra müzik yapmak için İstanbul'a taşındı.

Bilge ve Özgür grubu tekrar kurdular ve basçıları Çelik'le Universal müziğin isteğiyle bir demo kaydettiler. Kim 500 Milyar İster'den ikramiye kazanan Çelik gruptan ayrıldı. 2000 sonunda Alex gruba girdi ve Ankara Odtü büyük salonda da çok güzel bir konser verdiler.

O sıralarda Güven Erkin Erkal Radyo D'deki programında Odun Aşk'ı çaldı ve çok istek gelmekteydi. Ve grubu TRT2'deki Albüm programna konuk etti. Bu programla grup iyice duyulmaya başladı.

2001 Roxy Müzik yarmasnda 1.olan grup Ada Müzik'ten albüm yapma hakkını kendi isteği doğrultusunda kullanmadı. NR1tv'de Ericsson Life'a konul oldular.

TRT Radyo ve Radyo D'de de çaldılar.Grup gemi boğaz turu, Robert Koleji,Alman lisesi, Life bar, Mia Skate Park, Line bar,Kemancı gibi mekanlarda konserler verdi. Uzun süre Line Bar'da program yaptlar.

Güven Erkin Erkal'n hazırladığı Rock Art VCD fanzinde bir klipleri yer aldı.Acil Club'da da canlı bir demo kaydettiler. Elden ve postayla bir hayli demo satan grup TV programlarının olduğu ilk VCD-demoya da imza attılar. 2. gitara Özgen'i alan grup My Life'ta bir süre program yaptı.

Boğaziçi Üni'de Battle of The Bands yarışmasından sonra bir konser verdi. Eski Bronx'ta ve Guitar Bar'da program yapan grubun bir süre sonra Özgen'le de yolları ayrldı.

Grup 2002 Roxy Müzik Günleri tantm kokteylinde İhtiyaç Molası grubu kemancsı Tolga ve çelloda Demet'ten oluan yaylı kadrosuyla bir konser verdi. Dünya Öpüşme Günü festivalinde de Manastre'de ve Alman Lisesi festivalinde çaldı.Daha sonra da Tarık Zafer Tunaya kültür merkezinde akustik bir konser verdiler. TRT2'deki Desibel programnda konuk oldular.Yazılı basında ve internet ortamında röportajları yer aldı.
2002'de Alternatif Festival'de David Byrne,Pulp,Sneaker Pimps ve Carl Cox'un altında çalan grup 2002'de H2000 demo,2003'de ana sahnede çaldı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesinde bir konser verdi. 2003'de On-Air'le anlaşan grup Deniz Yılmaz prodüktörlüğünde kaydettikleri albümü 2003 mayısında bitirdi ve 2004 haziranında raflarda yerini alan "Rus Kozmonotları" isimli albümlerinde on Türkçe bir İngilizce besteleri var. İlk klip de dalyanda "Dur Sakın Konuşma"ya çekildi.

Dream Tv'de Yuxexes, Blue Jean ve Cine 5'te Başka Yerde Yok isimli programalara katılan grup Dream Tv'de canlı yayınlanan Rockistanbul festivalinde de ana sahnede çaldı.

2000 sonunda Alex gruba girdi.
2001 Roxy Müzik yarışmasında birinci oldular.
2002 Alternatif Festival'de David Byrne, Pulp, Sneaker Pimps ve Carl Cox'un altında çaldılar.
2002 H2000 demo sahnede çaldılar.
2003 H2000’de ana sahne aldılar.

2003 yılında On-Air'le anlaşan grup Deniz Yılmaz (Kurban) prodüktörlüğünde kaydettikleri albümü 2003 Mayıs'ında bitirdi ve 2004 Haziran'ın da raflarda yerini alan "Rus Kozmonotları" isimli albümlerinde 10 Türkçe bir İngilizce besteleri var. Dur Sakın Konuşma, Hasret ve Ama Sen Varsın’a birer klip çektiler. Özellikle albüme isim veren Ama Sen Varsın’a çektikleri animasyon klip çok ilgi gördü.

2004’de grup Dream Tv'de canlı yayınlanan Rock İstanbul festivalinde de ana sahnede çaldı.
2004 Temmuz ayında Direc-t Slovakya'da Pohoda Açıkhava Festivalinde çalan ilk Türk grubu oldu.
2004 Yedi Kule Zindanları'nda Güney Asya depremzedeleri yararına yapılan konserde yer aldılar.
2005 Fanta Gençlik Festivali'nde toplam 17 şehirde konser verdiler.
2005 RockIstanbul Festivalinde ana sahnede çaldılar

albumleri

Olympos
Olympos
Albüm Çıkış Tarihi :2005
Müzik Şirketi : -


1 - Olympos
2 - Rambo
3 - Pembe Elbise
4 - Yaratık
5 - Ama Aşkım Yok
6 - Sıra Sıra Selviler
7 - Git
8 - Derya
10 - Obsequious


Rus Kozmonotları
Rus Kozmonotları
Albüm Çıkış Tarihi :2004
Müzik Şirketi : -

Şarkı İsmi Okunma
1 - Dur Sakın Konuşma
2 - Başa Dönebilir Miyiz
3 - Ama Sen Varsın
4 - Senle Veya Sensiz
4 - Odun Aşkım
5 - Hasret
6 - Wooden Love
7 - Didem
8 - Uğrunda Yandım
9 - Ama Hepsi Yalan
10 - Niye Gittin
11 - Ben Yine

Hiç yorum yok: