Youtube Toolbar | KAPAT

7 Ocak 2008 Pazartesi

Teoman



20 Kasım 1967 yılında İstanbul'da doğan Teoman Yakupoğlu, müzikle lise yıllarında yoğunluklu olarak ilgilenmeye başladı. 1986'da okul arkadaşlarıyla beraber Mirage grubunu kurarak sahne hayatına başladı. Uzun yıllar bu grupla başarılı çalışmalar yapan Teoman, grubun 90'lı yılların başında dağılmasıyla beraber sırasıyla; BLACK ROSE, MAVİ SAKAL, INDIANS gibi gruplarla çalıştı.

Teoman, 1995 yılında solo ilk albümünün hazırlıklarına başladı. Hazırlıklar devam ederken 1996'da geleneksel hale gelen 'ROXY MÜZİK YARIŞMASI'nda ilk solo albümünde yer alan 'Ne Ekmek Ne de Su' ve 'Yollar' isimli parçalarıyla 'En İyi Beste' ve 'En İyi Grup' ödüllerini aldı.

1997 yılında ilk albümü 'TEOMAN' çıktı. Albümü içeren parçaların 7'sinin müziği ve 9'unun sözleri Teoman'a ait. Prodüktörlüğünü başarılı bir isim olan Rıza Erekli'nin üstlendiği bu albüm, basındaki olumlu eleştirilerin yanı sıra, 1997'nin sonunda müzik yazarları tarafından yılın en iyi albümü seçildi.

Yaklaşık 1,5 sene sonra 1998 yılında ikinci albüm 'O' ile müzik severlerin karşısına çıktı. Kendine özgü vokal performansının yanısıra söz yazarı ve besteci olarak da kendini kanıtlayan Teoman, 1998 yılında ikinci albüm 'O', aynı adı taşıyan klibiyle Cumhuriyet Gazetesi tarafından da yılın klibi seçildi.

2000 Mayıs ayında Teoman'ın üçüncü albümü '17' çıktı. Albümde yer alan şarkıların 7 tanesinin söz ve bestesi Teoman'a ait. Günümüzün en iyi söz yazarı ve bestecilerinden olan Teoman, aynı zamanda hem şehirdışı hem de şehir içi en çok konser veren sanatçılardan biri. Albüm çıktığı andan itibaren çok yüksek bir satış ve beğeni grafiği çizerek yılın en başarılı albümleri arasında yer aldı.

2000 yılında gerçekleştirilen Altın Kelebek Ödüllerinde 'En İyi Erkek Pop Sanatçı'sı ödülünü alan Teoman '17'adlı albümyle yılın en çok satan sanatçısı durumunda.

2006

Renkli Rüyalar Oteli


2005

Best Of


2004

Tuborg Pilsener Alive Teoman


En Güzel Hikayem


2003

Teoman Remixler 1


Teo


1997

Teoman

Hiç yorum yok: