Youtube Toolbar | KAPAT

14 Ocak 2008 Pazartesi

Karakedi

Kara Kedi

Ankaralı rock grubu Karakedi, davulda Alper Skull, bas gitarda Bora Egemen, gitarda Görkem ve vokalde Asena ile bir bar grubu olarak kuruldu. Ankara'da Gölge, İnka, Jade, Sinema Bar, Rock Sokağı ve Yolcu Bar'da canlı performansları ile kısa sürede tanındılar. Özellikle Punk, Rock , Heavy Metal ve hatta Thrash Metal'e kadar uzanan repertuarı ve enerjik sahne performansı ile Ankaralı rock dinleyicilerinin büyük desteğini kazandılar. Iron Maiden, Black Sabbath, Judas Priest, Faith No More, Megadeth, Motorhead , Slayer, Pantera gibi sert grupların parçalarını yorumladılar. Bunun yanısıra Sex Pistols, Therapy? ve hatta Beatles'ın parçalarını kendi tarzları ile birleştirip punk ve rock destekli bir heavy metal sound'u yakaladılar. Grup bir süre sonra kendi besteleri üzerinde çalışmaya başladı ve bunları bar programları içerisine dahil ederek seyirciye ulaştırdı. Parçalarını !!!? adlı albümde toplayan grup 2003 yılının ilk günlerinde Ada Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı.

ASENA ÖZÇETİN

14.05.1973 tarihinde İstanbul'da doğdu. Çok erken yaşlarda annesinin de etkisiyle müzikle tanıştı. İlk ve ortaokul döneminde Duran Duran, Alphaville, Level-42, Kajagoogoo gibi gruplar ve Bruce Springsteen gibi müzisyenler sayesinde müzik zevkini şekillendirmeye başladı. 1987 yılında Janis Joplin'in sesini duymasıyla rock müziğe daldı. Bu tarihten günümüze kadar geçen zaman içerisinde The Cult, Whitesnake, Iron Maiden, Slayer, Manowar, Megadeth, Metallica ve Aretha Franklin sayesinde hem blues hem heavy metal üzerinde hakimiyet kurabilecek bir vokal tekniği kazandı. Çeşitli grup denemelerinden sonra 1991 yılında Çizgi Ötesi'ni kurdu. Bu grup daha sonra Hard Lines adını alarak 1996'ya kadar devam etti ve Ankara'nın tanınmış rock barlarında sahne aldı. 1996 yılında Tuborg Rock Festivali'nde Ankara birincisi oldular. Bu grubun dağılmasından sonra, önce Vertigo ardından DNA ile çalışmalarına devam etti. DNA ile İstanbul'da üst ve alt Kemancı, Doors ve Eylül adlı barlarda uzun süre sahne aldı. Bu İstanbul çalışmaları, yakın zaman önce piyasaya çıkan Karakedi albümünün de alt yapısını hazırladı. 1999 yılında daha önce yıllarca beraber çalıştığı Bora Egemen'le birlikte HarleQueen'i kurdu. Davulda Alper Skull ve gitarda Volkan Ünlüer'in yer aldığı grup, 1999'un sonunda gitarda Görkem Gündüz'ün katılmasıyla son şeklini aldı ve Karakedi olarak bu güne kadar geldi. Bu grupta Asena ses rengi ve yorumuyla Karakedi sound'unun en önemli unsurlarından biri oldu...

GÖRKEM GÜNDÜZ

25.01.1975 tarihinde Ankara'da doğdu. Duran Duran ve Alphaville gibi grupların sayesinde erken yaşta müziğe başladı. 80'li yıllarda heavy metalin altın çağında gitar çalmaya başlaması onu özellikle ritim gitar konusunda etkiledi. Bu dönemin grupları müzik zevkini tamamen etkisi altına aldı. 90'lı yılların başında ilk grubu olan System Shock ile birlikte konserlere imza attı. Daha sonra 1996 yılında kısa ömürlü sayılabilecek ancak yaptıkları demo ile büyük beğeni toplayan power metal grubu Dirt'te gitar çaldı. 1999 yılında Karakedi'ye katılarak grubun kurucu kadrosunda yer aldı. Müzikal olarak Pantera, Megadeth, Alice in Chains gibi sound olarak farklı da olsa içeriği yakın olan gruplar, üzerinde etkili olmuştur. Bu grupların karanlık ama güçlü müziği Görkem'in ritme dayalı sound'unu yaratmıştır. Dinlediği ve etkilendiği gruplar arasında Pantera, Megadeth, Alice in Chains, Judas Priest, Flotsam and Jetsam, Overkill, Testament ve Iron Maiden sayılabilir.

BORA EGEMEN

4 Temmuz 1972'de Ankara'da doğdu. Müziğe 7 yaşında piyano ile başladı. Lise yıllarında koro, bando ve Milliyet yarışmasına katılan gruplarıyla bu konudaki çalışmalarına devam etti. 1991 yılında klavyecisi olduğu grubun (Only the Lonely) ODTÜ konserinde basçısı geç kalınca bas çaldı ve çok sevdi. Bu tarihten sonra müzik hayatını bas gitarist olarak sürdürmeye karar verdi. Sade, süssüz ama melodik bas çalış stili onu oldukça aranan bir bas gitarist yaptı. Bora Egemenin bu tarzının oturmasında en önemli etkiyi Beatles yapmıştır. Bununla beraber AC/DC de çalışındaki sade ve güçlü havayı ortaya çıkarmasını sağlayan unsurlardandır. Pop rock'tan heavy metale kadar uzanan müzik zevki sayesinde rock'ın her tarzında yetkin bir çalış stiline sahip oldu. 1991-2003 yılları arasında sırayla: Şah-Mat, Penthouse, Dejavu, Vertigo, Atlantis, Hard Lines, Electric Blue, Shine, Mustafa Hadi Dedi, Domino, ve Harlequeen isimli gruplar ile barlarda çaldı. Bu gruplardan Vertigo ve Hardlines'ta Asena'yla beraber çalıştılar. 1999 yılnda da yine Asenayla Harlequeen'i kurdular ve bu grup Karakedi adını alarak bu güne ulaştı. Sallandı, yıkılmadı.

ALPER SKULL

İlk kez 1759'da Dublin'de doğdu. 12 yaşında davul, 15 yaşında gitar çalmaya başladı. 1985'de Baştepe, Ersöz ve Mustafa "Musti" Erman'la birlikte Skull'ı kurdu. Grup daha sonra Dr.Skull adını aldı ve 1990, 1992 ve 1994'de sırasıyla Türkiyede'ki rock'ın kilometre taşları arasında sayılan Wory Zover, Rool 4 Fools ve Hershey Yolunda !? albümlerini yayınladı. Alper, Dr.Skull ve Karakedi'nin bir çok parçasının oluşumunda görev aldı. Single Malt Whisky ve Guinness sever, Tom Waits dinler. Devrim'le evli, Ada adında bir oğlu ve Wanda adında bir kedisi var.

METE KUTEŞ

12.01.1972 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk gençlik yıllarında dönemin ünlü grupları Duran Duran, Alphaville ve A-ha ile müzik dünyasıyla tanıştı. Zaman içerisinde şekillenen müzik tutkusu rotasını rock müziğe çevirdi. Europe, Bon Jovi ve Iron Maiden bu yönelişte büyük rol oynadı. 1987 yılında davul çalmaya başlayan Mete Kuteş, ilk grubu Presentiment'ı 1989'da kurdu ve ilk konserini 1990 yılında bu grupla ASM'de verdi. Daha sonraki iki yıl içinde sırasıyla Crimegate ve Crestfall gruplarında davul çaldı. 1992 yılında Ankara'nın ünlü metal gruplarından Hazy Hill'e katıldı ve 1996'da askere gidene kadar bu grupla iki demo ve yurt içi, yurt dışı bir çok konsere imza attı. Askerlik sonrası bar çalışmalarına ağırlık veren Mete Kuteş, 1999 yılında da kendi şirketinden yayınlanan Hazy Hill'in toplama albümünde yer aldı. Takip eden dönemlerde çeşitli gruplarla sahne aldı ve 2002 aralık ayında Karakedi'ye katıldı.

Albumleri


Kara Kedi
Albüm Çıkış Tarihi :2003
Müzik Şirketi : Ada Müzik


Hiç yorum yok: