Youtube Toolbar | KAPAT

12 Ocak 2008 Cumartesi

Aslı


Aslı 26.10.1977 İstanbul doğumlu. İlköğrenimini Kartal Eczacıbaşı İlkokulunda tamamladıktan sonra ortaöğrenimi için Özel Ortadoğu Lisesi'ni tercih etti. Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde tamamladı.

Müziğe ortaokul yıllarında kurduğu grubuyla başladı. Adını Phoenix koydukları grupla lise yılları boyunca çeşitli konserler verdiler. Liseden sonra birkaç grup elemanı değişti ve grup Mary Jane, adını aldı. Birlikte barlarda cover müzik yapmaya başladılar. Önce Beyoğlu Gitar Bar daha sonra da üç yıl boyunca Kemancı'da sahne aldılar. Bu süre zarfında Mary Jane ile çeşitli organizasyonlara katılan Aslı önce kısa bir süre Haluk Levent'e daha sonra da 1.5 sene boyunca Teoman'a back vokal yaptı. Ayrıca yine aynı dönemde şan ve solfej dersleri aldı. Kargo grubundan arkadaşları olan Serkan Çeliköz ve Selim Öztürk'ün desteğiyle kendi albümünü çıkarmaya karar veren Aslı, Sony Müzik Türkiye ile anlaştı ve sonra da albüm çalışmalarına hız verdi. Sonraki bir yıl Serkan ve Selim ile beste çalışmalarına ağırlık verdiler. 3.5 aylık stüdyo çalışmasının ardından 2000 yılının Mayıs ayında ‘Neresindeyim’ isimli albümü dinleyicilerin beğenisine sundular. Bu albüme çektiği Ölüm Kapımı Çalmasa da, Keşf’i Alem ve Sessizce adlı 3 video klibi de insanlar tarafından çok beğenilen Aslı, uzun bir sessizlik döneminin ardından 2004 yılının ocak ayında ‘Su Gibi’ adlı ikinci albümünü çıkardı. Aslı, prodüktörlüğünü Serkan Çeliköz ve Ozan Öner’le beraber üstlendiği bu albümde aynı zamanda ilk albümde gitaristi olan Ali Karabekir ile de çalıştı. Sözlerin hepsinin ilk albümde olduğu gibi Aslı’ya ait olmasının dışında bestelerin çoğunun altında da yine Aslı’nın imzası var. Bu albümde bir de Hümeyra’ya ait Kördüğüm’ü yorumlayan Aslı, albüme adını veren ‘Su Gibi’nin ardından 2004 Mayıs ayında Kördüğüm’e klip çekti.

2007 Mart Ayında "Söylediğim Şarkılarda Saklı" adlı 3.albümünü müzikseverlerin beğenisine sunan Aslı bu albümde yine Serkan Çeliköz'le çalıştı. Bütün şarkıların düzenlemelerinde imzası olan Serkan Çeliköz aynı zamanda albümün prodüktörlüğünü de üstlendi. Albümün çıkış şarkısı ise "Dans Etmeye İhtiyacım Var" adlı parçadır.


Albüm Çıkış Tarihi : 2007
Müzik Şirketi : Nr1

Şarkı İsmi Okunma
1 - Dans Etmeye İhtiyacım Var 2619
2 - Aşkların En Büyüğü 4188
3 - Dergiden Resmini Kopardım 2021
4 - Gitmiş Gibisin 3401
5 - Yardımcı Olmuyor 11504
6 - Bir Ah Çeker Misin 2426
7 - Söylediğim Şarkılarda Saklı 2337
8 - Uykumda Gel (Bir Düş Daha Ver) 2664
9 - Ayrılan Yollar 2723
10 - Düğüm Düğüm 2098
11 - Dünya Durulmadan 1698

Hiç yorum yok: