Youtube Toolbar | KAPAT

15 Ocak 2008 Salı

Kurban

Kurban

Kurban, Türk Punk Rock grubu. 1995 yılında Outside adı ile kuruldu. Bu isim altında ingilizce şarkılar çaldılar. 1997 yılında grubun ismini Kurban olarak değiştirdiler ve aynı yıl, 1995 yılında katılıp başarı kazanamadıkları Roxy Müzik Yarışması'na katılarak 3.oldular 1999 yılında Metallica'nın Ali Sami Yen Stadı'nda verdikleri konserde alt grup olarak Metallica'dan önce çok başarılı bir konser verdiler.

1999 yılının Mart ayında ilk albümleri olan Kurban'ı piyasaya sürdüler. Ardından eski gitaristleri Umut Gökçen'in Amerika'ya göçmesi ile gitarist değiştirdiler ve son iki albümde yer alan Özgür Kankaynar ile yola devam kararı aldılar. Sert ve İnsanlar albümleri ile müzik hayatlarına kaldıkları yerden devam ettiler.

Son büyük canlı performanslarını ROCKISTANBUL 2005'te Megadeth'in alt grubu olarak yaptılar. Grup Haziran 2005 itibariyle, tüm yükün Deniz Yılmaz'ın üzerine binmesi ve son albümleri İnsanlar'ın bir ayda sadece 25.000 kopya satması sebebiyle dağıldığını açıkladı. Deniz Yılmaz Panik isimli gruba, davulcu Burak Gürpınar Athena'ya katıldı, grubun basçısı Kerem Tüzün ise Demir Demirkan'la sahne almaya başladı. Grubun bir akustik albüm projesi vardı, fakat dağılmaları sonucu bunu gerçekleştiremediler.

Kurban 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle tekrar bir araya geldiklerini açıkladı. Tekrar birleşmelerinin ardından 26 Ocak 2007'de İstanbul'da ve 27 Ocak Ankara'da olmak üzere konser verdiler.

KEREM TÜZÜN (Bas Gitar)

14 Subat 1971'de Istanbul'da dogdu. Ilk - orta - lise'yi Özel Isik Lisesi'nde okudu. Müziğe ilkokulda TRT Istanbul Çocuk Korosu'nda basladi. Ortaokuldayken Belediye Konservatuvarı'nda 2 sene klarinet egitimi gördü. 1989'da bas çalmaya basladi. Lise sıralarında basketbol, hentbol ve buz hokeyi oynadi, sagı solu çok paralandığı ve bazen bas çalamaz hale geldiği için bunlardan vazgeçti. Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümünü bitirdikten sonra Istanbul Teknik Üniversitesi Mimarlik Tarihi Bölümünde Master yapti. Askere gitti. Askerden geldi. Istanbul Teknik Üniversitesi MIAM'da tonmaysterlik bölümünü bitirdi. Audiofact'in "Asithane" albümünü kaydetti, miksledi. "Homesapiens" proje CD'sinde kendi parçası ile yer aldı. 1996'dan beri CRR Konser Salonu'nda çalışmakta. Şimdiye kadar Ten On Richter, Nuh'un Gemisi, Toys, Contrast, Cockroach, Demir Demirkan Öztürk İlmaz ve Hücum Kedi? ile çaldı. Aslında Kurban'ın basçısıdır.


BURAK GÜRPINAR (Davul)

23 Mart 1975'te İstanbul'da doğdu. Marmara Ünıversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. Müziğe; 1989 yılında, en yakın arkadaşlarıyla kurduğu grupta apartmanlarının bodrum katında davul çalarak başladı. Lise yıllarında okullar arası düzenlenen müzik yarışmalarına katıldı, dereceler aldı, bir yandan da Virüs, Badluck, Blue Blues Band, The End gibi topluluklarla çalıştı. 1994'te "Not With My Sister" adlı gruba girdi ve alternatif müziğe yöneldi. Ardından Cockroach'la da çalışmaya başladı. 1995'te prova stüdyosu açtı ve ilk adı OUTSIDE olan KURBAN grubuyla; orada çalışmaya başladı. 1999'da the Climb'a katıldı.Bir yandan da içlerinde Kurban'ın iki albüm kapağı ve web sitesinin de olduğu pek çok grafik tasarım projeleri ile ilgilendi. 2002 yılında askere gitti, 2003'de döndükten hemen sonra Kurban'ın yeni albümünün kayıtlarına girdi ve 2001'de, barlarda cover çalmak üzere oluşturdukları Hücüm Kedi ile çalmaya devam etti...


DENİZ YILMAZ (Vokal, Gitar)

5 Şubat 1974'te İstanbul'da doğdu. Müzik eğitimine ortaokulda gitar ve davul dersleri alarak başladı. Aynı tarihlerde ilk grubu Indians'ı kurdu. Lise yıllarında gitarist ve solist olarak birçok yarışmaya katıldı. Daha sonra profesyonel olarak konserler vermeye başladı. Cockroach adlı grupla çalıştı ve bu gruptan Jan Peridar ile ilk prova stüdyosunu açtı. 1993'te Biltek Üniversitesinin işletme bölümünü kazandı ve burada bir müzik kulübü açtı. 1995'te kendi bestelerini çalan Outside adlı grupla çalıştı ve yarışmalara katıldı. 1997'de Outside Türkçe sözlü müziğe yöneldi ve grubun adı KURBAN olarak değişti. 1999 yılının Mart ayında KURBAN'ın ilk albümü piyasaya çıktı. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü, Duysal Tasarım Programı, Müzik Teknolojisi dalını kazandı ve halen bu bölümde eğitim görmektedir. 2002 yılının ekim ayında KURBAN'ın "SERT" isimli albümünü kendi kurduğu Stüdyo Punch'ta kaydetti.


ÖZGÜR KANKAYNAR (Gitar)

2 Kasım 1975'de Sivas'ta doğdu. '92 yılında müziğe başladı ve kendi besterinden oluşan Protest projesinde yer aldı. Mayıs 2000'de Roxy Müzik Günlerinde MOD adlı grupla finale kaldı. Ağustos 2000'de KURBAN'a katıldı. Sibel Tüzün, Koray Candemir ve Aylin Aslım'la çalışmasının yanısıra pek çok sanatçının albüm kayıtlarında gitar çaldı. İstanbul bilgi üniversitesi Proffesional Music bölümünü bitirdi. 2003 yılında Kurban'la beraber ilk kayıt çalışması olan "Sert" de yer aldı.

Albumleri

İnsanlar
Albüm Çıkış Tarihi : 2005
- Yok
- Ben
- Kara Toprak
- Zor Güzel
- Cennet
- A
- Ağla
- Yak
- Ağrı Dağı Efsanesi


Sert
Albüm Çıkış Tarihi :2004
Müzik Şirketi : Ece Müzik

Şarkı İsmi
- Ağlama Değmez
- Lambaya Püf De
- Annen
- Yosma




Kurban
Albüm Çıkış Tarihi :1999
Müzik Şirketi : Raks Müzik/Tempo Müzik

Şarkı İsmi
- Yemen Türküsü
- Son Söz
- Birden Bire

Hiç yorum yok: