Youtube Toolbar | KAPAT

27 Ocak 2008 Pazar

Audioslave


Geçtiğimiz yıllarda dağılan ünlü alternatif müzik grubu Soundgarden ve sert müzikleri, sosyalist fikirli toplumsal mesajlarıyla ön plana çıkan Rage Against The Machine grubu elemanlarından oluşan yeni Audioslave topluluğu, ilk albümünü 19 Kasım 2002 tarihinde Epic Records şirketinden çıkarttı.

Kadrosunu; Soundgarden’ın eski vokalisti Chris Cornell, dağılan Rage Against The Machine grubunun gitaristi Tom Morello, bassçısı Tim Commerfold ve davulcusu Brad Vilk’in oluşturduğu Audioslave, farklı tarzda iki grubun uyumlu bir buluşma gerçekleştirebileceklerini göstermesi açısından da önemli bir topluluk olarak gösterilebilir.

Grubun, kendi adını taşıyan “Audioslave” albümü 14 parçadan meydana geliyor. Geneline hareketli parçaların hakim olduğu çalışmada “I Am The Highway”, “Like a Stone” gibi ağır tempolu parçalar da yer alıyor. Çıkış şarkısı olarak, daha önce tek parçalık albüm (single) şekliyle de piyasaya sürülen “Cochise” gösteriliyor. Klibinde “Play Loud” (Gürültülü Dinleyin) ibaresinin yer aldığı şarkı, anımsattığı Rage Against The Machine tarzıyla dikkat çekiyor.

Albümün diğer iddialı şarkıları arasında “Show Me How To Live”, “Gasoline”, “Set If Off” ve “Shadow On The Sun”ı saymak mümkün. Ses tellerinde oluşan rahatsızlığa ve doktorların kendisine sesini daha dikkatli kullanması gerektiğini öğütlemesine karşın Chris Cornell’ın buna aldırış etmediği ve parçaları yorumlarken eski performansını en iyi şekilde sergilediği gözden kaçmıyor.

Kurulma aşamasında kendileriyle aynı ismi taşıyan gruba 30.000$ tazminat ödeyerek isim hakkını almakta ısrar eden Audioslave grubu, aynı adla çıkardıkları albümleriyle müzik dünyasında kalıcı olacaklarını kanıtlamayı amaçlıyorlardı. 90’lı yılların başındaki efsanevi rock dönemini yaşatan ve oldukça keyifli şarkılardan oluşan albüm, topluluğun bu hedefe ulaşmakta zorlanmayacağını gösteriyor.

Hiç yorum yok: