Youtube Toolbar | KAPAT

7 Ocak 2008 Pazartesi

Tuğba Özerk



4 Haziran 1980 yılında İzmir’de doğdu. İlkokulu Melih Özakat, Ortaokulu Özel Çakabey Lisesi ve lise eğitimi itibariyle de konservatuara devam etti. Bu arada okul hayatının 7 yaşında başlamasıyla müzik eğitimi TRT ve İzmir Devlet Konservatuarının çocuk korolarında aynı zamanlarda başlamış oldu.ilk geri vokal deneyimini 12 yaşında Sezen Aksu’yla beraber 1992 yılında gerçekleştirdi.


Sezen Aksu’nun yanında solo ve vokal çalışmaları devam ederken okul hayatı İzmir de devam etmekteydi. İlk tv programına yine Sezen Aksu’yla 1992 yılında TRT’de çıktı.Geri vokal çalışmalarının yanısıra bu programda solo bir şarkı da seslendirmesi kamuoyunda büyük ilgi gördü. Büyük yetenek olarak lanse edilen Tuğba Özerk’in sahne ve müzik hayatı tam anlamıyla böyle başladı denilebilir.


Okul hayatı bittikten sonra İstanbul’a taşınan sanatçı aralarında Ege, Deniz Seki gibi isimler bulunan sanatçılara geri vokal yaptı. Daha sonra solo sahne çalışmalarına başlayan Özerk, 2003 yılının başında ‘Dün gibi’ adlı ilk solo albümünü çıkardı. ’Aşk yarası’ adlı şarkısıyla uzun süre radyolarda liste başlarında yer aldı.


Albümle beraber Oyunculuk yönünü gösterebilme fırsatı yakalayan sanatçı, ATV’nin uzun süredir yayın yapmış olduğu dizisi “Böyle mi olacaktı’’ da bir sene kadar rol aldı. İlk albümünde bir tane bestesi olan Özerk iki senelik boşlukta bir çok besteye de imza attı.


2005

Tuğba Özerk

Hiç yorum yok: