Youtube Toolbar | KAPAT

7 Ocak 2008 Pazartesi

Özcan Deniz


1972 yılında Ankara'da doğan Özcan Deniz, 1977 yılında ailesiyle birlikte Aydın'a yerleşti.

Okula Aydın'da başladı ve eğitimine son verene kadar burada devam etti. Okul çağlarında, müziğe olan tutkusunu farketmek hiç de zor değildi. Öğrenimi süresi boyunca okuldaki aktivitelerde solist olarak yer alıyordu.

Müzikle uğraşmaya karar verip eğitimine son vermesinin ardından, İzmirde şarkı söylemeye başladığında henüz onüç yaşındaydı. İzmirden sonra Antalyada da sahne alan Özcan, Antalyadan sonra İstanbul'a geldi ve bir sene burada kaldı. 18 yaşına geldiğinde İstanbul'dan ayrıldı ve Almanya'ya gitti.

Almanya'da ilk albümü olan "Yine Ağlattın Beni"yi çıkardı. Özcan Deniz, bu arada Prestij Müzik sanatçılarından Yaşar Yağmur aracılığı ile İstanbul'a gelerek firmanın ortaklarından Hilmi Topaloğlu ile tanıştı.

Yapımcıların Özcan'ın sesini beğenmesi ve albüm yapılmasına karar vermesinin ardından kısa bir süre sonra Prestij Müzik imzalı ilk albüm müzik marketlerde yerini aldı:"Meleğim". Albüm beklenileninde üstünde satış rakamları yakaladı.

"Meleğim"in ardından "Beyaz Kelebeğim" ve "Yalan" adlı albümleri birbirini takip etti. "Yalan" albümünden sonra askerliği nedeniyle çalışmalarına ara verdi.
ALBüM

» Asmalı Konak

» Çoban Yıldızı

» Yalan mı

» Ses Ve ayrılık

Hiç yorum yok: