Youtube Toolbar | KAPAT

27 Ocak 2008 Pazar

Blind Guardian


Blind Guardian'ın uzun ve zor yolu Krefeld kasabasında 1985 yılında başladı. O yıl André Olbrich okul arkadaşı Hansi Kürsch'e kurdukları küçük gruba katılmasını önermişti. Grubun adı "Lucifer's Heritage" idi. Birkaç değişiklikten sonra grup bu güne kadar gelen kadrosunu oluşturdu. Bu dört ozan; Hansi Kürsch (vokal ve bass), André Olbrich (lead gitar), Magnus Siepen (ritim gitar) ve Thomas Stauch (davul).

Aynı sene çıkardıkları ilk demoları "Symphonies Of Doom" underground eleştirmenler tarafından çok başarılı bulundu. 1986'da çıkardıkları ikinci demoları, "Battalions Of Fear" onların No Remorse Records ile anlaşmalarını sağladı.

1987 sonlarında kayıt ettikleri ikinci demolarıyla aynı adı taşıyan ikinci albümleri "Battalions Of Fear", No Remorse etiketiyle 1988 yılında piyasaya sürüldü. Bu zamanda müzikleri Queensyrche ve Helloween gibi ünlü grupların etkisinde kalmıştı.

1989 yılında ikinci albümleri "Follow The Blind"ı çıkardılar. Bu albümde Kai Hansen "Valhalla" ve "Hall Of The King" şarkılarında gitar ve vokal olarak katıldı.

Asıl Blind Guardian tarihi 1990'de çıkan "Tales From The Twilight World" albümüyle başlıyordu. Bu albümde Blind Guardian diğer gruplarla karşılaştırılmayacak hale geliyor ve kendine özgü tarzını kazanıyordu. Bu albümdeki önemli bir nokta da albüm kapağının Andreas Marschall tarafından çizilmesiydi. Bu kapak aynı sene en iyi metal albüm kapağı seçilecekti. Bu albümde önceki albümlerdeki gibi Kalle Trapp prodüktörlük yaptı.

Bundan sonra Blind Guardian büyük bir atak yaparak daha büyük bir şirket olan Virgin Records ile anlaştı. Bunu 1992'deki "Somewhere Far Beyond" adlı dördüncü albümleri izledi. Bu albüm sayesinde Blind Guardian dünya çapında tanındı.

1993 yılında güneşin yükseldiği ülke Japonya'da kaydettikleri ilk ve şu ana kadartek konser albümleri olan "Tokyo Tales"i piyasaya sürdüler. Bu albümden sonra bir çok grup Tokyo'yu konser mekanı olarak seçti.

1994 yılında geçmişteki albümlerine prodüktörlük yapan Kalle Trapp ile bağlarını koparıp başarılı Metallica albümlerinde imzası bulunan Flemming Rasmussen ile yollarına devam ettiler.

Başarılı EP'leri "A Past And A Future Secret"tan sonra 1993 Nisan'ında "Imaginations From The Other Side" kaydedildi.

İkinci EP'leri "Mr. Sandman"den sonra 1996 yılında "Forgotten Tales" adlı coverlardan ve remixlerden oluşan biraz da deneysel bir albüm piyasaya sürdüler.

2 Mart 1998 tarihinde üçüncü EP'leri "Mirror Mirror" hazırdı. "Mirror Mirror" mükemmeldi. Herkes çıkacak albümü bekliyordu.

27 Nisan 1998'de beklenen an gelmişti. "Nightfall In Middle Earth" çıkmıştı. Bu Blind Guardian'nın ulaştığı en üst noktaydı. Otoriteler hemfikirdi: Albüm mükemmeldi! John Ronald Reuel Tolkien'in "The Silmarillion" adlı kitabı üstüne çıkarılmış bir konsept albüm olan "Nightfall In Middle Earth"ün prodüktörlüğü Blind Guardian yapmıştı. Albüm Alman listelerinde 7. sıraya kadar yükseldi. Bu bir metal grubunun uzun zamandır erişemediği bir başarıydı.

Hiç yorum yok: