Youtube Toolbar | KAPAT

21 Ocak 2008 Pazartesi

Oomph


Dero (vokalist-davulcu), Crap (gitarist-davulcu) ve Flux (gitarist-örnekleyici)’dan oluşan Alman asıllı grup Oomph! 1989’da kuruldu.O tarihten bugüne Almanların müzik sahnesindeki yüz akı olan grup, müzikal peyzajda gerçek bir izci, öncü ruh olup sınırlı faktörlere karşı çıktı. Oldukça özgün ve elektronik ilk albümleri “Oomph!” 1992’de yayınlandı. Ardından 1993’de “Sperm”, 1995’de “Defekt” piyasaya çıktı. Elektro-metal ve metal-dans kategorilerinden birine sığmayan, elektroniğin her çeşidinde müzik yapan Oomph! bilinen tüm müzik türlerinin ötesinde özenli, sert, hırslı aynı zamanda artistik yaklaşımları ile meslektaşlarını da kendilerine hayran bıraktı. Almanların dünyaca meşhur alternatif rock/metal grubu Rammstein bile Oomph!’dan tutkulu bir biçimde esinlendiğini açıkça itiraf etti.

Oomph!, 1996’ daki konsept albümü “Wunschkind” in geniş kitleler tarafından beğenilmesi sonucunda büyük turlara ve festivallere katıldı.1998’ de gerçek bir club parçası olan “Gekreuzigt” in yer aldığı “Unrein” ve 1999’da yayınlanan “Plastik” deki hit single’lar “Das Weisse Licht”, “Fieber” gruba büyük sükse sağladı. Oomph! sıra dışı stiliyle çok ilgi çekti.

2001 yılı Oomph!’un kariyerinde dönüm noktası oldu. Çünkü yedinci albüm “Ergo” Alman Top 20’ye hızlı bir giriş yaptı ve bu başarı gruba büyük usta HIM ile birlikte Avrupa turunun kapılarını açtı. Böylelikle, Oomph! belirgin bir hayran kitlesinin yanında büyük bir popülerite de kazanmış oldu. Farklı tarzıyla kendini kabul ettiren grup 2002’de Ozzfest, With Full Force ve Mera Luna festivallerinde boy gösterdi.

“Sadece başkalarının ayak izlerini takip ederseniz, hiçbir iz bırakamazsınız!”

ilkesini inançları yapan Oomph! 2003’de Gun Records ile anlaştı.Ve kendi dünyalarının albümü diye tanımladıkları “Wahrheit Oder Pflicht” yayınlandı. Karmaşık, kesik kesik seslerin, şiddetli tonların, askeri marş ritimlerinin baskın olduğu, çok az rock tınılarının da hissedildiği, özel sözler ve eşsiz vokallerle dolu albüm “Wahrheit Oder Pflicht”, Oomph!’un elektronik müzik dünyasına armağan ettiği bir başyapıt…

On iki şarkının yer aldığı albümün ilk single’ı “Augen Auf” bu tarzın sevenlerini mest ederken, müziğin bu türünden hoşlanmayanları bile kendine hayran bıraktı…

Albumleri


Glaubeliebetod

Albüm Çıkış Tarihi :2006
Müzik Şirketi : -

Şarkı İsmi Okunma
1 - Gott Ist Ein Popstar
2 - Das Letzte Streichholz
3 - Träumst Du
4 - Die Schlinge
5 - Du Willst Es Doch Auch
6 - Eine Frau Spricht Im Schlaf
7 - Mein Schatz
8 - Dreh Dich Nicht Um
9 - Land Im Sicht
10 - Tanz In Den Tod
11 - Ich Will Deine Seele
12 - Zuviel Liebe Kann Dich Toten
13 - Wenn Du Mich Lässt
14 - Menschsein


Wahrheit Oder Pflicht
Albüm Çıkış Tarihi :2003
Müzik Şirketi : Dmc

Şarkı İsmi Okunma
1 - Augen Auf
2 - Dein Feuer
2 - Tausend Neue Lugen
3 - Diesmal Wirst Du Sehen
4 - Wenn Du Weinst
4 - Sex Hat Keine Mcht
5 - Der Strom
5 - Burn Your Eyes
6 - Dein Weg
7 - Du Spielst Gott
9 - Answer Me




Ego
Albüm Çıkış Tarihi :2001
Müzik Şirketi : -

Şarkı İsmi Okunma
1 - Ego
2 - Supernova
3 - Willst Du Frei Sein
9 - Viel Zu Tief


Plastik

Albüm Çıkış Tarihi :1999
Müzik Şirketi : -




Unrein
Albüm Çıkış Tarihi :1998
Müzik Şirketi : -



Wunschkind

Albüm Çıkış Tarihi :1996
Müzik Şirketi : -




Defekt

Albüm Çıkış Tarihi :1995
Müzik Şirketi : -




Ice-Coffin

Albüm Çıkış Tarihi :1995
Müzik Şirketi : -



Sperm

Albüm Çıkış Tarihi :1994
Müzik Şirketi : -




Oomph!

Albüm Çıkış Tarihi :1992
Müzik Şirketi : -

Hiç yorum yok: