Youtube Toolbar | KAPAT

7 Ocak 2008 Pazartesi

Rafet El Roman


25 Ağustos 1968 Başak burcu - Havsa / Edirne doğumlu 1970 Yılında ailesi Almanya'ya işçi olarak gitti. 7 yaşına kadar Uzunköprü Ömerbey Köyü'nde anneannesi ile birlikte yaşadı.

1. Sınıfı köyde okuduktan sonra Almanya'ya ailesinin yanına gitti Öğrenimini Almanya'da tamamladı.

16 yaşında ilk söz ve bestelerini yazmaya başladı.

17 yaşında Midnight Entertainment film şirketine figuran olarak başvurmasıyla sinema hayatının ilk adımını atmış oldu. Hayatının en büyük iki tutkusunun müzik ve sinema olduğunu anlayan Rafet El Roman, bu yıllarda tüm kazancını yine bu iki sanat alanında yaptığı yatırımlara endeksler.

1987'de ilk uzun metrajlı filmi "Defender"da başrolü oynar. Bu film Rafet El Roman' ın senaristlik ve yönetmenlik alanında da ilk deneyimlerini yaşadığı filmdi.

1988'de ilk sahne çalışmaları başladı.

1992 yılında Saarlaendischer Rundfunk Radio kurumu tarafından Almanya'da yılın en iyi yeteneği seçildi.

1994 yılında Frankfurt kültür festivalinde Media Artist Avard - Medya Sanat Ödülü aldı.

1995'te Türkiye'ye gelerek ilk solo albümünü çıkardı: "Gençliğin Gözyaşı" adlı albüm bir milyonu aşan satış rakamlarına ulaştı.

1997 yılında "En Güzel Günler Senin Olsun" adıyla ikinci albümünü çıkardı. Aynı yıl hayatım diye adlandırdığı kızı Su El Nur dünyaya geldi.

1998'de Avrupa'da ilk solo albümü piyasaya çıktı ve Propaganda adlı ses getiren Sinan Çetin filminde, Kemal SUNAL, Metin AKPINAR gibi Türk Sinema tarihinin dev isimleriyle birlikte başrol oynadı.

1999'da "Hayat Hüzünlü" adlı üçüncü albümüyle yine büyük bir başarı yakaladı ve diğer hayatı olan ikinci kızı Şevvalnur dünyaya geldi.

Hayatını sinema ve müzik üzerine kuran Rafet El Roman' ın 2000 yılı ve sonrası için en büyük hedefi, senaristliği ve yönetmenliğini yapacağı film projesini gerçekleştirmek.

2000 yılında Rafet El Roman, Mehmet Ali Erbil'le Euro2000 futbol şampiyonası için milli takıma yazdığı "Bir Gol Daha" şarkısını seslendirdi ve "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" adlı sinema filminde Müjde Ar'la birlikte başrol oynadı.

Rafet El Roman 2000 yılı ve sonrası kendi müzik şirketi RER MÜZİK adı altında müzik piyasasına yeni isimler kazandırmayı amaçlıyor ve birçok ünlü sanatçının klip yönetmenliğini yapıyor.

Albumler

2006
Gönül Yarası
2005
Kalbimin Sultanı
2004
Sürgün
2002
5 NR Aşk
2000
Hanımeli

Hiç yorum yok: