Youtube Toolbar | KAPAT

12 Ocak 2008 Cumartesi

Grizu

Grizu

Grizu 1993 yılında Emre Akdeniz ve Selçuk Mısırlıoğlu tarafından isimsiz olarak kuruldu. Daha sonra basçı Kutay Yurdaer'in katılımıyla "Grizu" adını aldı. Yıllarca haftasonlarını kiralık prova stüdyolarında geçirdiler. Sayısız davulcu geldi gitti, en uzun süre Altuğ Yıldız ve Veysel Ahmet baget salladı, Sabri Kalaycıoğlu gitar çaldı.

96'da ilk albümleri Ada Müzikten çıktı, handikaplarına karşın samimi ve renkli yapısıyla dikkat çekti. "Bütün Bunlar Düş" parçasına çektikleri klip sınırlı bir dinleyici kitlesiyle tanışmalarını sağladı. Grubun fanatik dinleyicileri aynı klibin bir TV programında iki yıla yakın listede yer almasını sağladılar. Albüm öncesi ve sonrası pekçok üniversitede ve birkaç barda çaldılar, bazı TV ve radyo programlarına katıldılar. Hayatın getirdikleriyle beraber bu kadro son buldu.

2001'de Emre Akdeniz askerden dönen Kutay Yurdaer ile beraber grubu yeniden oluşturdu ve böylece yeni parçaların fitili ateşlendi.
Daha olgun ve modern bir müzik yolunda çalışmaya başlayan grup punk isyanından ödün vermeden yoluna devam etmeye devam etti. Beklemeye kimsenin sabrı kalmamıştı ama ülke şartları sürekli aleyhte seyretmekte ısrarlıydı...

Hiç yorum yok: