Youtube Toolbar | KAPAT

6 Ocak 2008 Pazar

Yonca Lodi



1974 yılında hayata merhaba diyen Yonca Lodi çocukluğunu Beşiktaş’ta yaşadı.

Lise yıllarına kadar müzikle sadece dinleyici olarak ilgilenen Yonca daha sonra Çağdaş Müzik Merkezi’ne kayıt yaptırdı ve okul orkestrasıyla bazı konserlere katıldı.

İki yıl boyunca ustalarım dediği Mine Mater ve Timur Selçuk’tan şan ve solfej dersleri alarak 1992 yılında yetenek sınavını birinci olarak geçti ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Opera-Şan Bölümü’ne kaydını yaptırdı.

1993 yılında okul arkadaşlarıyla kurduğu grup ile profesyonel olarak şarkı söylemeye başladı.

Bu tarihten itibaren katılşdığı bazı yarışmalarda başarılı olan Yonca artık yavaş yavaş pop tarzına da yeşil ışık yakmaya başladı ve tabir-i caizse diyarı terketmeyip deveyi güdenler arasına katıldı.

1996 yılında Sony Müzik ile albüm anlaşması imzalayan Yonca 1999 yılında kendi adıyla ilk albümünü piyasaya sürdü.O yıllarda özellikle İnadım İnat ve Sana Birşey Olmasın adlı şarkıları çok büyük sükse yapmıştır.Yine 1996’da sinemalarda gösterime giren ve bir Altıoklar filmi olan Asansör’de, başrol oyuncularından Mustafa Uğurlu ile “Budur Abi” adlı parçayı seslendirdi.

2001 yılında ise “Aşkta ve Ayrılıkta” albümünü yine Sony Müzik etiketiyle piyasaya süren Yonca Lodi bu albümden ilk klibini Yunan sanatçı George Alkeos’a ait olan “Anlatma” adlı parçasına çekti.Albümde Sezen Aksu’nun eski bir parçası olan “Büklüm Büklüm”’ü yeniden yorumlayan sanatçı çalışmalarına devam ediyor.
2007

Yolumu Bulurum


2001

Aşkta Ve Ayrılıkta


1999

Yonca Lodi

Hiç yorum yok: