Youtube Toolbar | KAPAT

7 Ocak 2008 Pazartesi

Mirkelam


Fergan Mirkelam (d. 20 Mayıs 1966, İstanbul), Türk şarkıcı. İlkokulu Fındıkzade Çapa, ortaokulu Özel Kalamış Lisesi ve lise eğitimini de Fenerbahçe Lisesi'nde tamamladı. 1983 yılında mezun olduktan bir yıl sonra Yıldız Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği'ni kazanarak yüksek öğrenimine devam etti.
Konu başlıkları
[gizle]

* 1 İlk Müzik Yılları
* 2 "Karşılıksız Çek'in Başarısı
* 3 Koşan Adam
* 4 Şarkı Söylemek Lazım
* 5 Dış Bağlantılar

İlk Müzik Yılları [değiştir]

1990 yılında mezun olan Fergan Mirkelam, üniversite yılları içinde müzikle ilgilenmeye başladı. Önce amatör olarak Saint Joseph Lisesi'nin orkestrasında solistlik yaptı. Daha sonra 1986 yılında Kayahan Acar'la Eurovision Türkiye elemelerine katıldı. Emel-Erdal albümünde “Alaturka Benim Canım” adlı şarkısıyla, Burak Kut'un albümünde üç şarkısıyla yer aldı. Aralarında Nazan Öncel'in de bulunduğu birkaç sanatçıya geri vokal yaptı.

"Karşılıksız Çek'in Başarısı [değiştir]

1990 yılında “Karşılıksız Çek” adlı şarkısıyla Kuşadası Altın Güvercin Yarışması'na katıldı ve ikinci oldu. 1994 yılında özel radyoların açılmasıyla önce Best FM, sonra da İstanbul FM'de DJ olarak çalıştı. Balins FM'in kuruluşunda görev alarak bir süre de burada DJ'lik yaptı.

Koşan Adam [değiştir]

1995 yılında çıkardığı ilk albümü ile çok iyi bir satış grafiği yakaladı. Özellikle “Her Gece” ve “Tavla” isimli şarkıya çektiği klibi büyük ses getirdi. 1998'de ikinci albümünü yayınladı. 2001 yılında çalıştığı müzik şirketini değiştirdi ve “Unutulmaz” Doğan Music Company etiketiyle yayınlandı. Bu tarihte www.mirkelam.org adında (daha sonra adı www.ferganmirkelam.com [1] olacaktır) web sitesi yayına girdi. "Kalbimde Parmak İzin Var" adlı albümü de aynı firmadan 2004 yılında yayınlandı.Bu albümde müzik firması yeterince promosyon çalışmaları yapmadığı için firmasını değiştirerek Pasaj Müzik'e geçti. Bu firmadan 2006 yılı Aralık ayında "Mutlu Olmak İstiyorum" isimli albümü yayınlandı.

Şarkı Söylemek Lazım [değiştir]

Şarkı Söylemek Lazım adlı müzik düeti yarışmasına Didem Uzel'in koçu olarak katıldığı yarışma da pek de favori bir çift olarak gösterilmeyen Didem Uzel - Mirkelam çifti finale kadar gelmiş ve 3. olmuştur.

Hiç yorum yok: