Youtube Toolbar | KAPAT

6 Ocak 2008 Pazar

Hakan Peker


Hayallerinde, o gün de, bugün olduğu gibi, Michael Jackson'un "Thriller'i, John Travolta'nin "Grease"i gibi projelerin baş kahramanı olmak vardı. Önceleri dans ederek, İngilizce şarkılar söylemeye başladı. Özellikle genç kızlar ona bayıldılar. O da bu beğeniden güç alarak ilk albümünü yapmaya karar verdi.
1989 yılında ilk albümü piyasaya çıktı. "Bir Efsane" ismini taşıyan albüm çok beğenildi. Üzerinden 10 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, özellikle albüme ismini veren parça "Bir Efsane" best of çalışmasının da desteğiyle hala ilgi görmeye devam ediyor.1990 yılında çıkan "Camdan Cama"da, sanatçıya istediği başarıyı ve parayı getirdi.
Albümlerinin elde ettiği başarının ardından, Hakan Peker kendi prodüksiyon şirketini kurarak hem kendi albümlerini bu şirketten çıkarmaya başladı, hem de yeni sanatçıların müziğe kazandırılmasını sağladı."Hey Corc","Amma ve Lakin" albümleri kendi şirketinden çıkardığı ve kariyerini sağlamlaştırdığı albümler oldu.
1995 yılında çıkardığı "Ateşini Yolla" albümü, onun farklı bir döneme girmesine de yol açtı. Bu albümde şarkıların klip yönetmenliklerini de üstlendi... 1998 yılında Dünden Bugüne, 2000 yılında İlla ki, 2001'de Canım İstedi ve 2003'te çıkardığı "Aşk Bana Lazım" adlı albümleriyle sevenlerinin karşısına çıktı.

Hiç yorum yok: