Youtube Toolbar | KAPAT

6 Ocak 2008 Pazar

Hande Yener


1973 yılında İstanbul'da doğan Hande Yener, liseyi İstanbul'da bitirdi. Liseden sonra evlendi. Bu evlilikten Çağın adını verdiği 1991 doğumlu bir oğlu oldu.
Evliyken bir giyim mağazasında satış elemanı olarak çalışmaya başladı. Çalışırken 1992 yılında Sezen Aksu ile tanışarak hem vokalisti hem de asistanı oldu. "Deli Kızın Türküsü" albümünde ve yaklaşık 40 konserde sahnede Sezen Aksu'ya vokal yaptı.
1993 yılında Sezen Aksu'nun yanından ayrıldı ve Erdem Siyavuşgil'den şan dersleri aldı. Aynı dönemde Cem Özer'in televizyon programında şarkı söyledi. 1994 yılında boşandı. Antalya'da çeşitli barlarda 3 yıl süreyle şarkı söyledi. Daha sonra İstanbul'a dönerek İstanbul'da sahne almaya başladı.İlk albümünün repertuar çalışması 2 yıl, stüdyo çalışması da 8 ay sürdü. Haziran 2000'de Hande Yener'in "Senden İbaret" isimli ilk albümü piyasaya çıktı. Albümün ilk klibi "Yalanın Batsın" isimli şarkıya Elsa Angel yönetmenliğinde çekildi.
İkinci klip ise Hakan Yonat yönetiminde "Bunun Adı Ayrılık" isimli şarkı, üçüncü klip ise Murad Küçük yönetiminde "Yoksa Mani" isimli şarkıya çekildi.
Hande Yener, ikinci albümü "Hande Yener Extra" 2001 yazında piyasaya sürdü. "Senden İbaret" isimli albümüyle iyi bir satış grafiği yakalayan sanatçı, bu albümde "Yalanın Batsın" başta olmak üzere "Yoksa Mani", "Güvenemiyorum", "Bitmesin Bu Rüya" ve "Senden İbaret" isimli şarkılarının yeni düzenlemeleri ile 80'li yılların hit şarkılarından "Sürünüyorum"u da albümünde yeniden yorumlayarak "Hande Yener Extra" isimli albümünü, yayınladı.
Hande Yener 2002 yılında içinde 19 şarkının yer aldığı "Sen Yoluna Ben Yoluna" albümünü çıkardı ve bu albümle büyük başarı sağladı. Fettah Can, Alper Narman, Murat Yeter, Altan Çetin, Onur Mete'yse albüme imzasını atan isimler oldu. Hande Yener ayrıca albümünde"Yanmışız" isimli slow parçasında söz müzik yazarlığı sıfatını Onur Mete'yle birlikte paylaşarak karşımıza çıktı. Ve bu albümüyle Hande Yener, 2002 Kral Tv Video Müzik Oskarları'nda; En Çok Satan Albüm ve En İyi Pop Bayan Sanatçısı ödüllerini de aldı.

Hiç yorum yok: